fredag 13 april 2012

Sorgfjäril

Boktips från Linnéa, 11 år
Författare: Ingelin Angerborn


Boken handlar om Alice som flyttar med sin mamma, styvpappa och lillebror Emanuel flera mil bort. Alice tycker att det ser ut som ett gammalt kråkslott men hennes mamma säger att det är gammalt och charmigt. Nu när de har flyttat tycker Alice att internet är viktigare än allt annat, där kan hon ju chatta med Leo.

Alice slår på kameran och det gör Leo också.
"Hej, Leo!" säger Alice och vinkar in i kameran.
"Hej på dig!" svarar Leo och de börjar prata.
"Vad har du gjort idag?" frågar Alice och ler.
"Jo, vi hade historia-prov och så fick vi massor av läxor.",  svarar Leo, och det blir tyst.

"Vem är det bakom dig?" frågar Leo efter en stund. Alice blir livrädd och vänder sig om. Då stängs datorn av och det blir helt svart. Hon hör ingenting. Bara när hon håller andan hör hon små, korta andetag...

Jag tycker att boken är bra och den får mig att vilja läsa mer och mer. Jag önskar att boken aldrig tar slut. I skolan hade vi den som klassens bok och vi pratade efter varje kapitel. Vi pratade mest om vad som hade hänt, men jag tyckte att det var mer spännande att det kanske finns ett liv efter detta eller hur det skulle kunna kännas att flytta ifrån sina kompisar.

De flesta skulle nog gilla boken eftersom den är spännande, lugn och väldigt läsvärd! Spännande för att man fick aldrig reda på vad som hade hänt eller vem det var förrän efter en stund, då känslan hade växt sig större. Lugn därför att man fick tid att tänka över det som hade hänt. Sorgfjäril gjorde mig intresserad att läsa fler böcker i samma genre, som handlar om spöken och andar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar