torsdag 5 april 2012

Kalle och Chokladfabriken

"Willy Wonka gratulerar dig, du lyckliga upphittare av denna gyllene biljett. Med värme skakar jag din hand! Fantastiska upplevelser väntar dig! Många underbara överraskningar kommer du att få, för härmed inbjuder jag dig - och alla er andra som har turen att hitta en gyllene biljett - att komma till min fabrik och vara min gäst under en hel dag."  (sid 71-72)

Endast fem gyllene biljetter i hela världen delas ut, och Kalle Spann är en av dom som hittar en! Inte trodde Kalle att han skulle få möjlighet att bli guidad genom Willy Wonkas kända chokladfabrik.

Familjen Spann har inte många slantar att leva på. Den enda mat de har råd med är bröd och margarin till frukost, kokt potatis och kål till middag och kålsoppa till kvällsmat. Men äntligen får Kalle sin chans att lämna kålsoppan bakom sig och få nåt mycket sötare och godare - choklad.

Detta är en mycket känd bok, från den lika kända Roald Dahl. Kalle och Chokladfabriken är del 1 i Kalle Spanns äventyr. Är du nyfiken på att läsa om hans tid med Willy Wonka och andra barn, som har hittat de gyllene biljetterna? Både boken  Kalle och chokladfabriken och den spännande filmen finns att låna på bibblan.

 
 Har du läst boken? Eller sett filmen? Skriv i kommentarerna om vad du tyckte! //Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar