fredag 1 april 2011

Dalslandsdeckarna - Dödens hus

Malin har läst en bok från den superspännande serien Dalslandsdeckarna. Boken som Malin har läst har det läskiga namnet Dödens hus och såhär skriver Malin i sitt boktips:

Huvudpersonerna är Myggan, Aron, Leo och Henke. Barnen tältar i skogen (de tältar alltid i skogen). Barnen är modiga och listiga och smarta. De bor i Dalsland och därför så kallar de sig Dalslandsdeckarna.
Dödens hus handlar om Myggan, Leo, Aron och Henke. De skall tälta i skogen. De har satt upptältet. Det luktar bränt sa Myggan till de andra barna. De gick och kollade då var det Roger och Mackan som tänt eld. Barnen hjälpte Roger och Mackan med att hämta vatten i vattenhinkar. Sedan går de till tälten. Sedan....
Boken innehåller mycket spänning och den utspelar sig i skogen (samt på landet) under ca fem dagar. Handlingen är i nutid och om boken skulle heta något annat skulle Den onde och den gode passa bra. Boken får 5 stjärnor av 5 möjliga.

Vill du också läsa Dödens hus eller någon annan av Dalslandsdeckarna? Klicka på namnen och se om de finns inne på biblitoeket!

Tidigare har Linnea boktipsat om Snöhögens hemlighet. Hennes boktips kan du läsa här: Snöhögens hemlighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar