torsdag 21 april 2011

Dalslandsdeckarna - Djupt vatten

Pia Hagmars serie Dalslandsdeckarna är det många som vill tipsa om och det är inte alls konstig - dom är ju sååå spännande! Malin har läst Djupt vatten:

Huvudpersonerna i boken är Rambo (som är Myggans hund) Myggan, Aron, Leo och Henke. Barnen är smarta, listiga och modiga. De kallas Dalslandsdeckarna. De bor i Dalsland och under bokens berättelse bor barnen i tält i tex skogen under sommaren. I Djupt vatten ska Myggan, Leo, Aron och Henke tälta ute i skogen men Aron, Leos och Henkes mamma går inte med på det. Till slut får de mamman att gå med på det. Då åker dom och tältar i Dalsland någonstans där deras pappa känner skogen mycket väl. När de kom fram åkte deras pappa och de fick klara sig själva. Sedan sätter de upp tältet och lägger in deras mat och andra grejor de har med sig ut. Efter det skall dom gå och fiska och då dom ser att det ligger massor av döda fiskar i vattnet. Det ligger säkert ett par hundra stycken som flyter i vattnet. Alldeles nyss tappade Leo mobilen i vattnet så dom kunde inte ringa polisen. Då kom Myggan på att dom kan knacka på hos någon och fråga om dom fick låna en telefon men Aina sa att hon skulle ringa polisen själv så det var lugnt. Efter en stund gick dom tillbaka till Aina för att se om hon hade ringt polisen men då satt hon och grät. Då blev de lite rädda. Men hon grät för hennes man just hade dött. Då började Aina prata med barnen. Aina sa att hon hade en överraskning så de följde Aina genom skogen och bort till en jordkällare där låste hon dörren och satte eld på huset så dom blev instängda i det brinnande huset. Boken utspelar sig i nutid och platsen för boken är skogen samt landet. Om boken skulle heta något annat kunde den heta "Mördaren Aina" och boken innehåller mycket spänning!

Malin ger boken en 5:a! Du kan låna Djupt vatten eller någon av de andra Dalslandsdeckarna på Lilla Edets eller Lödöse bibliotek. Perfekt påskläsning!

Läs också vad Malin tyckte om Dödens hus och Linnea om Snöhögens hemlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar