tisdag 25 juni 2013

Sommarboken är igång!

På onsdag morgon gick vi till jobbet med spänstigare steg än vanligt. Äntligen skulle vi köra igång sommarboken. Vi hade med stor optimism beställt lådor och sommarboks-häften.
Efter lunch började vi ”duka fram”. Vi ordnade en bokpicknick på vår barnavdelning. Picknick-korgar fylldes med böcker och vi bredde ut ett täcke att sitta på. På en tvättlina hängde vi upp häftena med klädnypor. Vi dukade en tevagn med saft och bullar.
Klockan 15 var det dags!
Fjorton förväntansfulla barn kom till vår picknick. Alla presenterade sig och sen bjöd vi på fika. Under fikat turades bibliotekarierna om att presentera böcker.
När det blev dags för barnen att välja böcker utbröt en trevlig röra där barnen strövade runt och letade böcker. Några hade frågor om böcker de hört talas om, andra ville ha tips på böcker i olika genrer.
Vi hade en fantastiskt trevlig eftermiddag. Lådorna fylldes till brädden med böcker. Det finns inte mycket som kan glädja en bibliotekarie mer än lässugna barn. Så den dagen gick vi hem glada och uppmuntrade.
Under helgen hade nyheten om Sommarboken spridit sig till fler. Innan lunch hade vi redan delat ut ytterligare ca 15 boklådor och häften.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar