torsdag 17 mars 2011

Spindelbarnen : Sam Frasers äventyr

Felicia har läst en riktigt otäck bok som hon vill tipsa om. Den heter Spindelbarnen: Sam Frasers äventyr och är skriven av Gudrun Wessnert. Felicia skriver:

Dex är en flicka som bor på ett barnhem. Barntanterna var elaka. Dom gör allt för att dom ska dö. Men dom lyckas inte. Alla varnar flickan att inte äta svamppajen. Dom hade råttor och grodor och döda kryp i sin gryta. Men det går rätt så bra ändå. Huvudpersonen är en flicka som kom till ett barnhem. Hon var smal. Alla varnade att inte äta svamppajen. Det var giftsvamp i och tanterna var dumma och kompisarna var snälla. Boken utspelar sig i dåtid och lite nutid också. Författaren är den som berättar och ett annat namn på boken kunde vara Nära döden varje dag. Handlingen utspelar sig på ett barnhem under en månad.

 Felicia skulle ge boken 100 000 stjärnor om hon kunde! Så högsta betyg blir det för Spindelbarnen!



Vill du läsa något som liknar Spindelbarnen är serien om Monsterflickan jättebra! Den handlar om Mira som som inte är som vanliga elvaåringar för varje natt förvandlas hon till ett hårigt monster. Mira måste ta reda på vad det är som händer och ger sig ut för att leta efter sina riktiga föräldrar. En annan serie som liknar Spindelbarnen är Syskonen Baudelaires olycksaliga liv som handlar om tre föräldralösa syskon som är otursförföljda och råkar ut för massa olyckor och hemska figurer. Den första boken heter En olustig början och den hittar du här: Biblioteket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar